Dommerne var imponeret over idéerne ved årets Danish Entrepreneurship Festival

Den 30. november 2022, åbnede Start Up Programme op for førstesalen i Messe C, hvor over 170 studerende deltog ved årets Danish Entrepreneurship Festival for videregående uddannelser.

Årets festival bød på nye muligheder, da både nye og ældre idéer kunne deltage. I Idékonkurrencen dystede de studerende i idéer fra indeværende skoleår, under kategorierne; Produkt, Service og Intraprenørskab. Studerende, som derimod har arbejdet på deres idé i en længere periode, eller ikke havde lyst til at deltage i en konkurrence, kunne i år deltage i Del din Idé. Fællesnævneren for begge aktiviteter var høj stemning, god træning i at pitche idéer samt modtagelse af sparring og feedback fra eksterne erhvervsfolk og eksperter fra den offentlige sektor. Feedbacken har de studerende kunne bruge til at arbejde videre på deres idé.

 

I løbet af formiddagen blev førstesalen i Messe C fyldt med prototyper og spændte studerende fra syv forskellige videregående uddannelser (Erhvervsakademi Aarhus, SIMAC, UCN, VIA, Absalon, Zealand, UCL). Pauserne blev brugt på spændende oplæg og netværk på tværs af uddannelser og sløjfen blev bundet, da Team UNI fra Professionshøjskolen Absalon, løb med sejren i Idékonkurrencen og 10.000 kr. i pengepræmie. Holdet bag vinderidéen, vil give patienter en bedre og mere værdig mulighed for at opnå kontakt til en sygeplejerske. I stedet for at række ud efter en rød snor, har Team UNI skabt et armbånd med en tilføjet tilkaldeknap, som samtidig skjuler CPR-nummeret for omverdenen. 

 

Birthe Mortensen fra Team UNI udtaler "Vi er så glade for at have vundet prisen. Det er en reel udfordring derude, at man som patient kan have problemer med at række ud efter den røde snor, så det er en skøn bekræftelse i, at vi har en god idé.”

 

Udover vinderholdet, løb hele tre hold afsted med en særpris. TruckBuddy fra Erhvervsakademi Aarhus vandt for bedste storytelling og team, Hot n Cold from Svendborg International Martime Academy løb med en særpris for mest bæredygtige og innovative idé, mens særprisen for den bedste pitch blev leveret af Adjust fra VIA UC.

 

Udover de 54 hold, der deltog fra de videregående uddannelser, deltog også elever og studerende fra grundskolen og ungdomsuddannelserne i konkurrencer til Danish Entrepreneurship Festival. I alt besøgte 3.600 festivalen.

 

Start Up Programme ønsker held og lykke til alle deltagerne med deres idéer.