Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab

Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab

Uddannelses- og entreprenørskabsprogrammet Start Up Programme afholder årligt Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab. Alle studerende fra landets korte og mellemlange videregående uddannelser (som er medlem af Start Up Programme) kan deltage med deres idé, få sparring og feedback fra kompetente erhvervsfolk og eksperter fra den offentlige sektor, styrke deres netværk - og måske vinde pengepræmier og sparringsforløb!

Glæd dig til en dag med inspiration, feedback og læring

Den 25. april afholder Start Up Programme de Regionale Mesterskaber for Vest, i Randers, mens de Regionale Mesterskaber for Øst bliver afholdt den 2. maj i Køge. Du får mulighed for at pitche din idé og få feedback og sparring samt høre dine studiekammeraters gode idéer og koncepter, når mesterskaberne løber af stablen.

 

Ét mesterskab for vest: Den 25. april hos Business Randers i samarbejde med Randers Kommune og EY. Adressen er Viborgvej 92, 8920 Randers NV (for studerende fra uddannelsesinstitutioner i Jylland).

 

Ét mesterskab for øst: Den 2. maj på Zealand Sjællands Erhvervsakademi arrangeret i samarbejde med EY. Adressen er: Lyngvej 21, 4600 Køge (for studerende fra uddannelsesinstitutioner på Fyn og Sjælland).

Tre spor = plads til alle idéer og præferencer

De Regionale Mesterskaber indeholder flere muligheder for deltagelse, afhængig af hvor længe du har arbejdet med din idé, og hvorvidt du ønsker at deltage i en konkurrence eller foretrækker udelukkende at få sparring og feedback fremfor point. Læs mere om de tre muligheder herunder og på de angivne links:

 

Start Up
Er en konkurrence for nye idéer bestående af fem kategorier, hvoraf der findes én vinder indenfor hver kategori samt en samlet vinder af Det Regionale Mesterskab. Kravet for deltagelse er, at idéen er opstået i indeværende skoleår (efter august 2022). Alle vinderne fra de fem kategorier samt et par wildcards går videre til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab. Der er pengepræmier til den samlede vinder og andenpladsen. Læs mere om Start Up og de fem kategorier OG find template til den skriftlige konceptbeskrivelse og bedømmelseskriterier her.

 

Grow Up

Er en konkurrence for mere modne idéer. Hvis du har arbejdet på din idé igennem længere tid - og er startet på arbejdet FØR august 2022 - kan du deltage i Grow Up. Der er ingen kategorier i Grow Up. Alle typer idéer er velkomne og konkurrerer mod hinanden om pengepræmier og en plads til Danmarksmesterskabet, hvor de hold der lever op til kravene også får mulighed for at pitche for et mikrolegat. Læs mere om Grow Up OG find template til den skriftlige konceptbeskrivelse og bedømmelseskriterier her.

 

Del din Idé
Er IKKE en konkurrence, men en mulighed for at øve dig i at præsentere din idé og få sparring og feedback fra en række eksterne sparringspartnere/eksperter. I Del din Ide, skal du ikke pitche foran en større forsamling, men udelukkende præsentere din idé for to eksterne eksperter. Alle typer af idéer er velkomne i Del din Idé, uanset hvor længe du har arbejdet med din idé. Læs mere om Del din Idé og find en guide til udarbejdelse af konceptbeskrivelsen og vejledning til præsentation og samtalen her.

 

Hvad kræver det at deltage?

Uanset om du ønsker at deltage i Start Up, Grow Up eller Del din Idé, så kræver det følgende:

 

- Du og dit team har en idé 


- Du og dit team udarbejder en skriftlige konceptbeskrivelse på max 7200 tegn og sender ind sammen med jeres tilmelding senest den 31. marts kl. 23.59.

- Du og dit team forbereder en mundtlig pitch/præsentation af jeres idé på max 4 min., som I præsenterer til de Regionale Mesterskaber

- Du og dit team deltager i en samtale med de eksterne eksperter på 10 min. hvor I får feedback, spørgsmål og sparring. 

 

Guidelines, templates og bedømmelseskriterier for både konceptbeskrivelsen, pitch'en og samtalen er tilgængelig på de respektive sider for de forskellige spor. Brug links angivet ovenfor.

**** TILMELDING ****

 Tilmeld dit hold til de Regionale Mesterskaber 2023 her.

 

Krav til den skriftlige konceptbeskrivelse 

  • Konceptbeskrivelsen må max være 7200 tegn (uden mellemrum) inkl. alt undtagen billeder (alt over 7200 tegn evalueres ikke). 

  • Skal uploades som en enkelt PDF. Titlen skal være teamets navn - efterfulgt af "RM23". 

  • Se bedømmelseskriterierne og brug eventuelt den tilgængelige template, når du skal udarbejde den skriftlige konceptbeskrivelse. Du kan finde alle templates og bedømmelseskriterier her på hjemmesiden på de sider, hvor de respektive spor er beskrevet.  

  • Konceptbeskrivelsen skal uploades senest 31. marts 2023 kl. 23.59 - via tilmeldingsformen ovenfor

 

Hvad får du ud af at deltage?

Udover værdifuld sparring og feedback, som kan bringe din idé videre til det næste niveau, så er der også mulighed for at vinde pengepræmier og sparringsforløb.

Til hver af de Regionale Mesterskaber i Entreprenørskab udpeges en kategorivinder i de fem kategorier (GreenTech, LifeTech, Service Innovation, Social Entrepreneurship, Intrapreneurship), som alle går videre til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, som afholdes den 1. juni på Børsen i København. Blandt de fem kategorivindere udpeges endvidere én samlet vinder af de Regionale Mesterskaber, som vinder kr. 10.000. Der udpeges også en 2. plads, som vinder kr. 5.000.
Til Danmarksmesterskabet er der mulighed for at vinde op til kr. 50.000 samt sparringsforløb fra EY.

Til hver af de Regionale Mesterskaber udpeges også en vinder af "Grow Up" sporet, som vinder kr. 5.000 og også går videre til Danmarksmesterskabet. Til DM får deltagerne i "Grow Up" sporet mulighed for at pitche for et mikrolegat på op til kr. 50.000 (hvis de opfylder kravene for tildeling af et mikrolegat). Derudover får deltagerne i dette spor mulighed for at vinde sparringsforløb fra blandt andet EY. 

Deltagerne i Del din Idé får træning i at præsentere deres idé og værdifuld sparring og feedback, der kan bringe jer videre eller give jer træning forud for eventuelle eksaminer. 

Dommerne vil endvidere vælge en række andre hold - WildCards - som har udmærket sig til de regionale mesterskaber til at gå videre til DM. I alt vil ca. 20 hold gå videre fra de to Regionale Mesterskaber til DM. 

 

For spørgsmål kontakt os på sup@ffefonden.dk