Grow Up - spor for modne ideer

Start Up Programme tilbyder igen i år et spor kaldet ”Grow Up”, som indgår i de Regionale Mesterskaber og Danmarksmesterskabet. Grow up er et spor for teams med mere modne ideer. Det vil sige ideer/projekter, som er opstået før den 1. august 2022. Dette spor er for dig, som er klar til at tage skridtet videre med din idé, og som gerne vil have råd, sparring og kontakter fra erfarne iværksættere og erhvervsfolk og som gerne vil eksponeres for potentielle investorer. 


Grow up 
sporet henvender sig til studerende på de korte og mellemlange uddannelser, som går på en uddannelsesretning og/eller følger et valgfag indenfor entreprenørskab og innovation. Det kan også være relevant for dig, som er en del af en inkubatorordning eller en start-up hub på en af de uddannelsesinstitutioner, der er medlemmer af Start Up Programme.

 

Deltagelse i Grow Up kan bidrage til og understøtte fortsat idéudvikling og fremdrift af din idé/virksomhed. Samtidig kan du være en del af et spændende mesterskab, hvor du kan møde andre entreprenante unge og være med i kapløbet om både pengepræmier og professionel sparring. Bemærk, at Grow Up sporet ikke er inddelt i kategorier, som kendt fra det "traditionelle" Start Up Spor.

Du skal være opmærksom på, at deltagerne i Grow up sporet ikke kan gå videre til EM. EM er nemlig forbeholdt deltagere med idéer fra indeværende skoleår. 

Tilmelding

Du kan tilmelde dig til Grow Up via tilmeldingsformularen, som du finder her.

Deadline for tilmelding er den 31. marts kl. 23.59. Det er også her at du skal uploade din skriftlige konceptbeskrivelse.

Link til template til den skriftlige konceptbeskrivelse og bedømmelseskriterier finder du ude i boksen i højre side. Det er vigtigt at du læser disse grundigt og følger de krav og råd, som er oplistet. 

 

Hvad kan du vinde?

Som deltager i Grow Up har du mulighed for at vinde 5.000 kr. til De Regionale Mesterskaber og gå videre til Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab, som foregår inde på Børsen i København den 1. juni. Til DM har du mulighed for at vinde kr. 20.000 SAMT pitche for et Mikrolegat på op til 50.000 kr. (hvis dit team og din idé lever op til kravene for modtagelse af mikrolegater). 

 

Desuden er der mulighed for at vinde et sparringsforløb med eksperter fra blandt andet EY indenfor et eller flere af emnerne: Valg af selskabsform, registrering af selskab, bogføring, moms og skat, finansiering, budgetter. 

Men glem ikke, at du også vil få værdifuld sparring og nye kontakter ved at deltage - også selvom du ikke går hen og vinder :-)

 

Adgangskrav for de studerende til ”Grow Up” sporet 

 

 • Mindst én studerende i teamet skal være indskrevet på en uddannelsesretning eller institution, som er medlem af Start Up Programme. Alternativt skal din virksomhed være tilknyttet en inkubator eller start-up hub som hører til en institution, der er medlem af Start Up Programme. Du kan se hvilke institutioner der er medlem af Start Up Programme her

 

 • Teamet skal have startet arbejdet med idéen FØR 1. august 2022. Hvis arbejdet først er startet op EFTER 1. august 2022, kan teamet tilmelde sig et Start Up sporet

 

 • Teamet kan have stiftet et selskab og være CVR-registreretmen det er IKKE et krav.  
   

 • Man kan deltage som enkeltperson eller som team. Start Up Programme opfordrer dog altid til, at man er flere i et team. 
   

 • Alle teammedlemmer skal være bosiddende i Danmark. Internationale studerende er meget velkomne til at deltage. De skal blot være indskrevet på en dansk uddannelsesinstitution. 
   

 • Det er valgfrit, om man skriver og pitcher på dansk eller engelsk. Hvis der er udenlanske studerende blandt deltagerne vil de fælles oplæg foregå primært på engelsk. Dog kan der være dele af programmet som foregår på dansk. 

 

 • Navngivning af teamet/ideen må ikke ændres efter deadline pga. praktiske omstændigheder og planlægning. 
   

 • Det er vigtigt, at teamlederen registrerer hele teamet. Kun registrerede studerende kan deltage i konkurrencerne. 

 

 • Teamet skal være obs. på, at de ikke kan gå videre til EM, da det kræver at idéen er opstået og udviklet i indeværende skoleår. 

 

Krav, såfremt teamet fra "Grow Up" sporet går videre til DM og ønsker at pitche for et mikrolegat*:

 

 • Hvis teamet har et CVR nummer (det er ikke et krav), så gælder følgende retningslinjer:
  • Min. et af teamets medlemmer er medstifter af virksomheden (står på cvr).
  • Cvr nummer er oprettet efter 1. maj 2021.
  • Startup/cvr nummer har ikke haft en omsætning på mere end 50.000 kr. i alt.

 *Et team kan godt gå videre til DM og præsentere sin idé, få sparring og feedback og mulighed for at vinde kr. 20.000 og sparringsforløb, men ikke pitche for et mikrolegat (hvis teamet ikke lever op til kravene for mikrolegater jv. ovenstående).

Find bedømmelseskriterierne for konceptbeskrivelsen, pitch'en og dommersamtalen i den sorte boks øverst til højre på denne side. 

 

For spørgsmål til deltagelse i de Regionale Mesterskaber kan du altid skrive til sup@ffefonden.dk. 
For yderligere info om De Regionale Mesterskaber, herunder datoer og steder se mere her